Vineri, 2024-04-26, 2:01 PM
Bine ati venit Vizitator | RSS

Site-ul meu

Menul site-ului
Categoriile sectiunii
Sondajul nostru
Noteaza site-ul meu
Total răspunsuri: 22
Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Forma intrarii

Catalog de articole

Principala » Articole » Articolele mele

Scleroza multipla tratament acupunctural si homeopatic

INTRODUCERE

Scleroza multipla este o afectiune a sistemului nervos ( creier si maduva) asociata cu formarea de cicatrici ce acopera celulele nervoase.Afectind  in special sexul feminin 60%, are o incidenta de 1/1600 locuitori , cu debut intre 20-40 ani ,cind la acesti pacienti  se produc pusee inflamatorii ale sistemului nervos ce distrug invelisul de mielina, blocind astfel transmisia impulsului nervos.

Cauze: Cauza exacta  a bolii nu se cunoaste .  

    http://www.youtube.com/watch?v=MqfKbsxQIWw&feature=player_embedded                                                  

Au fost luati  in calcul o gama  imensa de  factori : virali, microbieni, de mediu, geografici, stresul ( exemplu stresul emigrarii),poluarea,alimentatia,etc existind totusi o incidenta familiala.

Cauze Genetice : a fost definit complexul interactiv de gene implicate in procesele inflamatorii ale creierului si demielinizare prin studiul  encefalomielitei experimentale alergice (EAE), la animale de laborator ca model de validare a Sclerozei Multiple.Au fost identificate mai multe regiuni ce participa la susceptibilitatea spre EAE , ca puternice candidate  spre  dezvoltarea unei Scleroze Multiple, incluzind loci  pe cromozomi : 3,6(TCRB),7,15,17(MHC),17 distal de MHC , X ; segmente pe cromozomii 1-5,7-12, si 14-18 ce contin gene modificate.Aceste studii confirma evidenta modificarilor genetice ce dau succeptibilitatea de boala autoimuna demielinizanta determinata in parte genetic.Exista deci un fenotip EAE ce poate fi realizat in diferite incrucisari ale diferitelor combinatii de genotipuri.

Dintre simptomele Sclerozei Multiple   mentionez :

1.Extremitati: tremor,lipsa balansului, paralizii ,spasticitate,crampe,dureri sau / si dureri musculare,atrofii,senzatie de amortire , slabiciune ce conduce la mers dificil ezitant uneori in diagonala.

2.Ochi :disconfort vizual,miscari rapide ale ochilor,necontrolate,vedre dubla, pierderea vederii de obicei la un ochi.

3.Urinare : incontinenta urinara, nevoi urgente de a urina.

4.Memorie, limbaj : scaderea memoriei, logicii,  lipsa abilitatii de generaliza, vorbire dificila, limbaj neinteligibil, depresie.

Aditional putem gasii tulburari de auz,constipatie,prezenta semnelor reflexe BabinsKi pozitive,etc.

Tratament preventiv nu se cunoaste.

Tratament curativ se bazeaza pe: antispastice baclofen,Diazepam),vitamine,imunosupresoare( Ciclofosfamida,Cladribine,Methotrexat,Corticosteroizi,ACTH,imunomodulatoare  - Beta interferon (Avonex,Betaseron),Capsone,Vaccinari,Mylora cit si dietoterapie.

Prognosticul este variabil si inprevizibil, fiind considerata o boala cronica , incurabila si progresiv  invalidanta cu o durata medie de supravietuire de 35 ani.Evolutia initial buna intre  fazele de atac a bolii  , dispar progresiv. Gradele de invaliditate variaza in functie de teren  si tratament .

Complicatiile sint date de infectii urinare, handicap progresiv, cit si cele date de efectele secundare ale tratamentului alopatic.

Examene paraclinice : EEG,EMG, RMN,Potentiale evocate,Tomografie computerizata,Examenul LCR,Teste sanguine: urinare,tiroidiene,Radigrafii, Calcemia,Natremia,etc.

NECESITATEA LUCRARII

Primele studii si tratamente au inceput in 1820;intre ani 1935 -1950 s-au extins infiintindu-se in SUA Societatea Nationala de Scleroza Multipla ( NMSS), urmate ulterior de alte societati ce au fuzionat formind IFMS.Tot in aceasta perioada incep si primele cercetari experimentale.

Cheltuielile actuale cu proiectul Mielina- The Myelin Project ce a debutat in 1998, fiind sustinute de  British Trust for The Myelin Project ,Canavan Research Fund si alte organizatii  depasind  cu mult  cei 1,6 milioane dolari alocati  ( un deficit de 820.000 $), cuprinzind cercetari experimentale valoroase in domeniul geneticii,imunologiei,implanturilor celulare cerebrale,etc.

Dintre lucrarile interesante din Romania doresc sa mentionez excelenta lucrare a Catedrei de Endocrinologie-UMF Gr.T.Popa Iasi - prezentata de Dr.D.D.Branisteanu la actualul congres de Neuro-Endocrinologie de la Curtea de Arges, Mai 2000 : Imunomodularea in scleroza multipla, actualitati si perspctive ,cit si activitatea prodigioasa a Dr neurolog Onaca.

Din nefericire in literatura consultata am gasit putine lucrari vizind aplicatiile tratamentelor acupuncturale si homeopatice in aceasta boala cumplita.

Dintre acesti autori Dr.Wu este unul dintre pionerii implicati in recuperarea bolnavului cu scleroza multipla prin acupunctura.

Lipsa fondurilor pentru aceste cercetari, ca si pentru altele de importanta internationala impiedica  desfasurarea in conditii normale a monitarizarii si tratamentului pacientului cu scleroza multipla, lucru valabil si la Centrul  National de Acupunctura si Homeopatie Bucuresti.

Elementele ce m-au determinat sa incep studiul au fost urmatoarele:

1.pretul de cost  exagerat de mare, pentru pacientii Romani al Beta- interferonului (Avonex, Betaseron,Rebif) : 2 milioane lei/luna cu durata de tratament de 3 ani, deci 72 de milioane lei/cura.

2.rezultatele totusi modeste ale tratamentului cu Avonex, ca si ale altor medicamente, in ceea ce priveste  recaderile si prognosticul bolii.

3.efecte secundare redutabile in special in terapia imunosupresoare, cele ale corticoterapiei fiind cunoscute . In literatura am gasit citeva din efectele negative ale Betaseronului: depresie la 3% dintre pacienti, uneori tentative de sinucidere,compromiterea sistemului imunitar prin reactii incrucisate (Thompson si Noseworthy, 1996).

4.lipsa unor cercetari ample in domeniul recuperari prin acupunctura si homeopatie a sclerozei multiple, ca metode combinate pe sindrom.

*   Lucrarea reprezinta I- a etapa de selectie a lotului de pacienti tratati prin  metodele acupuncturii si homeopatiei, vizind in primul rind ; definirea lotului de studiu al etapei a II-a.

        In lotul  al II-lea vor fi admisi numai pacientii ce intrunesc normele Trialului Clinic,- NormeleSchumacher(revizuite de NMSS), in care sint admisi  pacienti cu forme definite clinic fiind esclusi cei cu afectari minime sau maxime si cei cu probleme de ordin medical sau psihologic ce interfera evaluarea rezultatelor.

        Studiul preliminar prezentat fiind o testare  terapeutica initiala, mai ampla decit un studiu pilot, se adreseaza  unui singur scop: selectarea pacientilor lotului al II-lea, ce raspund la tratamentul  de baza acupunctural si homeopatic , se permite conform NMSS un grad mai mare de flexibilitate , avinduse in vedere cele 2 aspecte esentiale : lipsa efectelor adverse cit si efectul pozitiv al terapiei.

        In  etapa a II-a la acest tratament se vor adauga si alte terapii lipsite de efecte adverse

      .S-a urmarit in acest studiu monitorizarea pe o perioada cit mai lunga a pacientilor avuti in tratament, selectarea unor grupe omogene in functie de durata a bolii.

 

      LOTUL STUDIAT..

http://www.freewebs.com/ceahlaul/sclerozamultipla.htm



Sursa: http://www.freewebs.com/ceahlaul/sclerozamultipla.htm
Categorie: Articolele mele | Adaugat de: Ioan (2010-10-06) | Autor: Ioan Dumitrescu E W
Vizualizari: 724 | Tags: MEDIC, acupunctura, sciatica, tratament, multipla, scleroza, cancer, homeopat, homeopatie, tumori | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
Cautare
Prietenii site-ului